Cloud computing

 

De ICT Concurrent zorgt voor efficiëntere en productievere bedrijven in de regio Rotterdam

 

 

Cloud computing: installatie, migratie en beheer van al uw services

Cloud computing is al bijna tien jaar een veelbesproken onderwerp. Ondanks het wijdverbreide gebruik ervan, hebben veel bedrijven nog steeds moeite om te begrijpen wat cloud computing precies is en hoe het hen kan helpen.

Wat is de cloud eigenlijk? Kortom, het is een manier om IT-services en software te hosten in een extern datacenter en deze on-demand via internet te openen. Hoe helpt dit jou? Ten eerste, omdat deze datacenters de klok rond worden bewaakt door bekwame netwerkingenieurs, bespaart het u de moeite van het kopen, hosten en beheren van dure IT-infrastructuur. De cloud biedt ook een niveau van uptime en betrouwbaarheid dat de meeste bedrijven alleen nooit zouden kunnen bereiken, maar deze twee voordelen zijn nog maar het begin.

 

De vele voordelen van de cloud

De cloud blijft veel aandacht en vraag trekken, omdat het organisaties in staat stelt om een ​​hoger niveau van efficiëntie en productiviteit te bereiken, terwijl tegelijkertijd de kosten en stress worden verminderd die normaal gepaard gaan met nieuwe technologie.

 

 

Verhoogde schaalbaarheid - Voeg nieuwe capaciteit op aanvraag toe

De cloud is ontworpen om bedrijven in staat te stellen zo veel of zo weinig computerbronnen aan te schaffen als ze nodig hebben om effectief te werken. Dat betekent dat naarmate uw organisatie groeit, u flexibel meer resources kunt aanschaffen om aan die behoeften te voldoen. Heeft u een groot project dat een plotselinge, lange of korte termijn toename van computer- of opslagbronnen vereist? Met de cloud oplossingen van de ICT Concurrent Rotterdam zijn ze binnen handbereik.

+

Meer flexibiliteit en mobiliteit - betere communicatie en innovatie

Met uw gegevens in de cloud zijn deze vrij toegankelijk voor elke bron die het beste bij uw zakelijke behoeften past. Werknemers kunnen veilig samenwerken aan projecten, gegevens en ideeën delen binnen uw organisatie, sneller innoveren en uw klanten betere producten en diensten bieden.

Verbeterde efficiëntie - Maximaliseer uptime en beschikbaarheid

Door het beheer, de ondersteuning en het onderhoud van bepaalde applicaties over te dragen aan experts, bespaart u de kosten van het kopen en beheren van netwerkhardware en verhoogt u tegelijkertijd de betrouwbaarheid van uw netwerk en software. Door ervoor te zorgen dat uw systemen altijd beschikbaar zijn, wordt uw bedrijf stabieler en heeft dit een directe, positieve impact op uw bedrijfsresultaten..

Verbeterde gegevensbeveiliging - Secure Clouds zijn het nieuwe normaal

Voorbij zijn de dagen dat de cloud een beveiligingsrisico was. Door de ontwikkeling van best practices voor cloud beveiligingsbeoordeling, preventie van gegevensverlies en bescherming tegen bedreigingen zijn veel van de typische beveiligingsproblemen weggenomen – op voorwaarde dat u toegang hebt tot de expertise die nodig is om deze best practices op uw netwerk toe te passen. Het cloudteam van de ICT Concurrent Rotterdam kan u helpen de nieuwste cloud technologieën af te stemmen op uw zakelijke vereisten, waardoor niet alleen verbeterde efficiëntie maar ook optimale beveiliging en compliance wordt geboden.

Strategie is de basis van cloud adoptie

Om het meeste uit de cloud te halen, moet u uw huidige systemen, uw huidige en toekomstige bedrijfsdoelen analyseren en vervolgens een strategische benadering ontwikkelen die de twee op één lijn brengt met behulp van de nieuwste cloudtechnologie. Strategie is cruciaal voor uw overstap naar cloud computing, omdat het u helpt te identificeren wat kan en moet worden gemigreerd en prioriteit geeft aan cloudservices die de grootste zakelijke impact hebben.